Aktiviteter med din hund

Det finns mycket som du kan göra för att stimulera både dig själv och din hund. Försök hitta aktiviteter som passar just din hund. Alla hundar har olika förutsättningar och alla aktiviteter kanske inte passar alla hundar.

Cykla med hunden

Om du har planer att cykla med din hund så gäller det att du tränar den ordentligt innan ni ger er ut på några längre cykelturer. Se till att alltid rasta din hund innan ni ger er iväg. Det kan bli väldigt jobbigt för hunden om den måste bajsa mitt i turen. Här kan du läsa mer om hur det är att cykla med hund.

Bada och simma med din hund

Sommartid så kan det vara skönt att svalka av sig i någon närliggande sjö. Tänk på att kolla upp om det är lämpligt att ta med sig hunden till detta ställe. Det är inte alla badplatser som accepterar hundar i vattnet och på stranden. Efter ni badat så gäller det inte bara att du ska bli torr. Se även till att din hund blir torr. Torka ur öronen extra noga.

Träna hemma på gården

Det enklaste av alla saker är att träna med din hund hemma på gården. Skaffa dig det som behövs för att träna din hund. Det finns fina saker att handla på nätet så du kan träna agility. Men det kan räcka med lite bollar och annat som hunden kan apportera och hämta tillbaka till dig.