För dig med Bearded Collie

Storbritanniens äldsta vallhundras, Bearded Collie, är idag en storfavorit i Sverige. Dessa glada, livliga och lurviga hundar får alltid stor uppmärksamhet när du rastar dem i närområdet. Men vad bör du tänka på om du vill köpa den och varför är vi så galna i denna ras?

Funderar du på att köpa en hund?

Speciellt under pandemin har det blivit populärt att köpa hund. Men det är viktigt att tänka på att det finns många saker du måste tänka på när du köper en söt valp. Exempelvis bör du vara fastställd på att du måste axla ansvaret. En hund kostar både pengar att underhålla och även tid genom alla lekar och promenader. Just Bearded Collie är en av de smartaste hundarna. Det innebär att du bör spendera extra mycket tid med aktiviteter för att stimulera hunden mentalt, någonting som är mycket viktigt.

Därför älskar vi Bearded Collie

Många älskar dess lurviga päls som finns i mängder av färger såsom skiffergrå, grått och brunt. Men den största anledningen är nog ändå att den är livlig, aktiv, glad och extremt intelligent. Om du är ett äkta fan av hundrasen så köp dig något passande, exempelvis kläder eller dekaler med hundmotivet!