För dig som skaffat dig akvarium

För många är akvariefiskar det första djuret de har i livet. Akvariefiskar är vackra att se på och de kan vara underhållande. Men för att dina fiskar ska trivas bra är det viktigt att du sköter om akvariet och att det är utrustat med rätt saker.

Du hittar allt för akvaristik online eller i butiker som säljer saker för husdjur.

Inredning till akvariet

Till att börja med behöver akvariet vara utrustat med trevlig inredning. Det finns massor av olika sorters inredning till akvariet. Det finns allt från hus där fiskarna kan gömma sig till olika typer av detaljer. Sist men inte minst ska du köpa hem växter till akvariet för att fiskarna ska trivas bra.

Mat till fiskarna

Förutom att akvariet är viktigt är det också bra om fiskarna får mat. Det finns flera typer av fiskfoder att välja bland. Det finns till exempel färgfoder som förstärker fiskarnas egna färger och bottentabletter till akvariets botteninvånare. Slutligen finns det mat som räcker under en längre tid som är smidigt att ge till fiskarna om du exempelvis ska resa bort över helgen.

Sist men inte minst finns det olika tillbehör till akvariet. Det finns exempelvis sand till botten och slangar till pumpen.