Ut och cykla med hunden

Har man en hund och en cykel så kanske det skulle vara trevligt att ge sig ut och cykla med hunden. Det kan behöva träning både för dig och för din hund. Det finns alltid en fördel att börja cykla tidig med hunden. Det rekommenderas att inte börja cykla med sin hund förrän efter den blivit 18 månader. 

Träna med din hund

Antingen så tränar med sin hund att springa med koppel eller så monterar man en springer på sin cykel. Det är viktigt att man inte går ut för hårt första gångerna utan hunden får vänja sig vid att springa bredvid cykeln. Ju tidigare man börjar desto bättre men inte före 18 månaders ålder. Tänk också att inte ta för långa turer de första gångerna. Du kan med fördel bara styra din cykel och låta hunden gå bredvid för att vänja sig. Efter ni har tränat ett tag så ska du se vad det kommer att gå bra med att cykla med din hund.

Bra utrustning för cykeln

Se alltid till att du använder hjälm då du är ute på din cykel. Det kan vara bra att köpa en cykelväska till sin cykel för att kunna packa ner vatten och annat som är bra för dig och din hund under cykelturen. Det kan också vara en bra idé att ha cykelvagn som hunden kan få åka i hem efter halva tiden ni är ute och tränar. I övrigt så kan du utrusta din cykel efter det som du anser dig ha behov av. Det finns mycket tillbehör som kanske kan passa dig som cyklist som vi inte riktigt har koll på.